Ovo dvoje doktora iZ Srbije jako loše vijesti imaju za virus – uslikali se i napisali ovo – SuperCarobniSvijet

Ovo dvoje doktora iZ Srbije jako loše vijesti imaju za virus – uslikali se i napisali ovo

Ovih dana iz cijelog svijeta dolaze slike medicinskog osoblja koji izlazi iz nadljudskih napora na suzbijanju epidemije koronarnog virusa, uključujući srpske liječnike i medicinske sestre.

Posebno loša situacija je u Nišu, gdje među zaraženima ima liječnika i medicinskih sestara, od kojih je jedna hospitalizirana. Zbog toga su, prema riječima epidemiologa Branislava Tidorovića, dvije klinike gotovo zatvorene.

Dr. Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković, kao i prof. dr. Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju.

O njihovim naporima najbolje svjedoči fotografija s lica kada skidaju zaštitnu opremu, sličnu onima iz Kine ili Italije.

  • Razveselimo jedni druge, ali i naše Nishli koji trebaju znati da su u sigurnim rukama. Nikome nije lako i možemo se boriti samo zajedno. Liječnici brinu o zaraženima i svima ostalima sjedeći kod kuće i poštujući pravila. Na kraju ćemo svi biti pobjednici jer “nećete moći nastaviti”, kaže ravnatelj Janković.

Usput, Niš se priprema za veći priliv zaraženih ljudi u bolnice i zato je zgrada Stare kirurgije spremna za smještaj dodatnog broja pacijenata s težom kliničkom slikom.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *