Vučić plače, Moli Kineze za pomoć: Ovo je od Srba krio, ali ne može više, postao je očajan – Evo šta se dešava s Koronom – SuperCarobniSvijet

Vučić plače, Moli Kineze za pomoć: Ovo je od Srba krio, ali ne može više, postao je očajan – Evo šta se dešava s Koronom

Aktualni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju naciji bio je vrlo emotivan i nekoliko je trenutaka bio gotovo na rubu suza. Bio je zabrinut zbog činjenice da se u Srbiji broj zaraženih ljudi svakodnevno povećava, a građani odbijaju da poslušaju naredbe sigurnosnih mjera koje je izdala vlada. Stoga je sinoć bio primoran navesti policijski sat, kao i potpunu zabranu kretanja osobama starijim od 65 godina. Poznato je da zdravstveni sustav Srbije, kao i zemalja u regiji, nije na odgovarajući način pripremljen za scenarij kroz koji Italija sada prolazi.

Trenutno je i Španija u velikim problemima sa zdravstvenim sustavom, iako je bila daleko spremnija od svih balkanskih zemalja. Vučić je bio frustriran što Srbija neće potražiti pomoć Europske unije, ali sada se okrenuo prijateljskoj Kini, a ovaj emotivni snimak u kojem je kineskog predsjednika nazvao bratom bio je viralni u ovoj zemlji i brzo je skupio simpatije tamošnjeg stanovništva.

Da je Vučić u stalnim odnosima s prijateljskom Kinom pokazuje i fotografija koju je objavila na svom Instagram profilu, a na kojoj se vidi kako njegovu kompaniju pravi kineski veleposlanik, gdje su zasigurno razgovarali o tome kako Kina može pomoći Srbiji u ovoj krizi.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *