Svi hrvatski gradovi će poplaviti, a voda će stići i do Mostara : Ovako će Jadranska obala izgledati do 2100. godine (FOTO) – SuperCarobniSvijet

Svi hrvatski gradovi će poplaviti, a voda će stići i do Mostara : Ovako će Jadranska obala izgledati do 2100. godine (FOTO)

Postoje mnoga predviđanja stručnjaka o tome šta će se dogoditi gradovima na obali Jadranskog mora u budućnosti, ukoliko se ispostavi tačnim izvještaj od PNAS da će nivo mora porasti i do 9 metara. Ukoliko je tome vjerovati, Hrvatski gradovi koji se nalaze uz more postat će nemogući za živjeti.

Skorašnji izvještaji Ujedinjenih nacija o stopi zagađenja atmosfere navode kako ne samo da je enormno porastao sadržaj ugljen-dioksida u atmosferi, nego se to desilo za veoma kratko vrijeme.

Uz lobiranje kompanija koje zarađuju preko nafte, uglja i fosilnih goriva, male su šanse da se svijet spasi od globalnog zagrijavanja, koje je veće od 2 stepena, kako su nacije svijeta zaključile na nedavnom samitu.

Ukoliko se stvari nastave odvijati ovim tempom, svijet će do 2100. godine biti za 3 stepena toplije mjesto. Ukoliko se dogodi takav scenario, nivo mora će na globalnom nivou porasti od 4 do 19 metara.

 

Rating: 1.0. From 1 vote.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *