Primijetili su da se pas ponaša čudno u blizini djeteta: Oni su odveli kćerku kod ljekara, pa otkrili jezivu istinu – SuperCarobniSvijet

Primijetili su da se pas ponaša čudno u blizini djeteta: Oni su odveli kćerku kod ljekara, pa otkrili jezivu istinu

BITKA JOŠ UVIJEK NIJE GOTOVA, IPAK, ZAHVALJUJUĆI SVOM VJERNOM PRIJATELJU, PIPA JE DOBILA NOVU ŠANSU ZA ŽIVOT.

Trogodišnja Pipa Vuds je bila jedno sasvim normalno i živahno dijete, niko nije ni slutio da njen maleni organizam jedna opaka bolest uništava, ali njen pas je osjetio da nešto sa djevojčicom nije u redu.

Škotski ovčar Besi je pas porodice Vuds, sve zasluge odnosi što je trogodišnja Pipa živa, što danas ima velike šsanse da bude ponovo zdrava.

Paula i Filip Vuds su primijetili kako se čudno Besi ponaša kada se nalazi u blizini Pipe, pametni pas je na sve moguće načine pokušao skrenuti pažnju da nešto nije u redu sa djevojčicom, navodi Daily Mail.

A nakon nekog vremena, Besi nije htjela da se pomjeri od Pipe, kada bi njeni roditelji pokušali da ih razdvoje, pas bi cvilio neprestano, Paula i Filip su to shvatili kao upozorenje da svoju kćerkicu odvedu na kontrolu, iako su vjerovali da će to rutinski pregled biti.

A nakon nalaza krvi, doktori su smjestili Pipu u bolnicu na detaljne analize. Šokirani su bili roditelji, a kada je stigla dijagnoza, i kada im je saopšteno da njihova kćerka boluje od akutne limfocitne leukemije, oni su se slomili.

Pipa je tako izložena hemoterapiji, od maja do sada je više tura prošla, nalazi pokazuju da su joj bijela krvna zrnca stabilna, uraditi će se bar još jedna transfuzija, ljekari su bili oduševljeni reakcijom njenog organizma, bez obzira što je bolest u remisiji sada, oni smatraju da će Pipa biti potpuno zdrava do kraja godine.

Vjeruju da je terapija imala ovakaf efekat jer je veoma rano otkrivena leukemija, sve zasluge idu psu Besi, kroz suze je rekla Paula Vuds.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *