Ova Kuća Košta Manje Od 4 Hiljada Eura, A Na Vašu Adresu Će Stići Za Manje Od 1 Dana: Kad Vidite Kako Izgleda, Ostati Ćete Bez Daha – SuperCarobniSvijet

Ova Kuća Košta Manje Od 4 Hiljada Eura, A Na Vašu Adresu Će Stići Za Manje Od 1 Dana: Kad Vidite Kako Izgleda, Ostati Ćete Bez Daha

PRVU KUĆU NA OVOM NAČINU JE IZGRADIO MALO OD JEDNOG DANA, A PLANIRAN JE DA LJUDI IZ SIROMAŠTVA ŽIVI BILO ŠTA DA IMAJU UČINITI SA JEDNIM PROVEDENIM ČOVJEKOM.

Globalni izazov je izgraditi funkcionalan, moćan i jeftin dom za ljude bez krova, a sada je nova 3D tehnologija ispisa i ICON sa sjedištem u Teksasu, posebno Austin, ponudio odgovor, gradeći prvi dom s 3D pisačima i Sve specifikacije su ispunjene, za manje od jednog dana, po cijeni od 4 tisuće dolara.

Smislili su način izgradnje jednokatne betonske zgrade za manje od jednog dana. Kuća od 60 kvadrata ima kupaonicu, mali radni prostor, dnevni boravak i spavaću sobu, izgrađen za smještaj festivala SXSW. Tvrtka se udružila s neprofitnom organizacijom New Stories kako bi ovu vrstu stanovanja dovela do nekih nerazvijenih područja.

Manji prototip ove kuće već je napravljen, mali dom površine 33 četvorna metra, kuću je sagradio 14 sati, a koštala je 10 tisuća dolara.

Tada je korišteno samo 25% kapaciteta, što ih je potaknulo da sagrade veći dom za manje novca, novoizgrađeni model 3D printera nazvan Vulcan II.

Male kuće koštaju 25.000 dolara, potrebno je mnogo više vremena za njihovu izgradnju.

Kako bi ubrzao izgradnju 3D tiskarskih kuća, ICON prodaje Vulcan II pisač koji se može koristiti bilo gdje. stvara zidove zgrade na gradilištu, istiskuje slojeve cementa i mješavine koje se nakupljaju da daju strukturu. Može napraviti velike zidove od 8,5 metara, što je visok 2,4 metra. Nakon dovršetka glavne zgrade, elementi za ispis, prozor, vrata dodaju se ručno. To se kontrolira putem tableta.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *