Na Kraju Antartika Pronašli Napuštenu Kućicu: Nisu Mogli Da Vjeruju Svojim Očima Kad Su Ušli Unutra (Foto/Video) – SuperCarobniSvijet

Na Kraju Antartika Pronašli Napuštenu Kućicu: Nisu Mogli Da Vjeruju Svojim Očima Kad Su Ušli Unutra (Foto/Video)

Kada je riječ o avanturistima koji su uvijek željni nove doze adrenalina i opasnosti, Antartik je jedno od najomiljenijih destinacija za njihova putovanja. Riječ je o području koje još nije dovoljno istraženo, iako već decenijama ekspedicija tumaraju i lutaju ovom nepoznatom zemljom. Tako su nedavno avanturisti iz Norveške slučajno pronašli jednu kuću za koju niko nije znao ni da postoji.

Kao što smo već spominjali, razne ekspedicije se odavne rade na Antartiku, a u prošlosti su mnoge od njih znale da završe neslavno jer je riječ o divljini gdje ste prepušteni na milost i nemilost prirode, ali i svojim sposobnostima preživljavanja. Danas postoji i znamo za mnogo više trikova koji bi vam mogli pomoći da preživite u sličnim okolnostima, ali prije je situacija bila drugačija. Ipak, i tad su se ljudi znali snaći, a dokaz tome je kuća na koju su naišli Norvežani.

Naime, na prvu su ostali iznenađeni i zatečeni, da bi kasnije saznali da je kuća izgrađena davne 1911. godine, a izgradio ju je Englez Robert Falcon Scott, koji je također bio zaljubljenik u prirodu Antartika i koji je proučavao ovo područje, a ova kuća je bila njegovo utočište. Svi su ostali iznenađeni onime što su pronašli unutra, a osim slika, u prilogu vam donosimo i video snimak na kojem ćete moći i sami da budete dio ove atmosfere.

Rating: 4.0. From 1 vote.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *