Cijela država u kolapsu, vanredno stanje proglašeno: Širi se snježna oluja, svi letovi otkazani – SuperCarobniSvijet

Cijela država u kolapsu, vanredno stanje proglašeno: Širi se snježna oluja, svi letovi otkazani

Na srednjem zapadu upozorenje zbog mogućih snježnih nanosa i snježne oluje već je na snazi u dijelovima Sjeverne Dakote, Nebraske, Kanzasa, Minesote i Južne Dakote, kako je služba izvijestila, uz upozorenje da se ne preporučuju putovanja u ovom periodu.

Jutros je snježna oluja u SAD-u izazvala kašnjenje i otkazivanje većeg broja letova. Zbog nevremena koje u liči na mećavu, očekuje se da će se u nekim državama stvoriti snježni pokrivač u visini do 25 centimetara, a u drugima je snažna kiša, kako je Nacionalna meteorološka služba SAD saopštila.

Već su snijeg i snažna kiša zahvatili dijelove jugoistoka i srednjeg zapada SAD, a očekuje se da se proširi ovaj talas i na srednji dio države za vrijeme vikenda. Oluja koja je kasno u srijedu počela, izazvala je preko 2.300 kašnjenja letova i oko 509 otkazivanja u međunarodnom i domaćem saobraćaju, kako agencija navodi.

On je izrazio u svojoj izjavi nadu da će se građani odgovorno i mudro ponašati i da će se uzdržati od bespotrebnih putovanja tokom ovih nepogoda.

Dakle, ako ste planirali novogodišnju noć provesti negdje van države, savjetujemo da dobro provjerite vremensku prognozu za izabranu zemlju, a naročito ukoliko ste planirali otputovati u neku od država Amerike.

Generalno je preporučljivo da ipak ostanete u svom gradu, zbog velikih nesreća koje se mogu desiti budući da većina konzumira alkohol i u takvom stanju vozi, a naročito ukoliko budu nepovoljni vremenski uslovi, što je vrlo vjerovatno uzevši u obzir trenutnu situaciju kako se razvija.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *