Zbog Bartolinijeve Žlijezde Sam Prošla Grozotu ”Tamo Dolje”: Svaka Žena Bi Ovo Trebala Da Zna!! – SuperCarobniSvijet

Zbog Bartolinijeve Žlijezde Sam Prošla Grozotu ”Tamo Dolje”: Svaka Žena Bi Ovo Trebala Da Zna!!

Kada je riječ o intimnom zdravlju pripadnica ženskog spola, na internetu se vrti na stotine različitih članaka koji savjetuju koji je najbolji način da održavate higijenu svog intimnog područja, šta smijete nositi, kakve materijale, a kakve pak treba izbjegavati i slično. Mali broj njih spominje veliki broj sa kojim se susretne skoro svaka treća žena.
Riječ je o Bartolinijevoj žlijezdi, tačnije o neugodnoj pojavi kada dođe do upale ove žlijezde. Kako prenose žene koje su imale iskustva s ovim, nelagodu opisuju tako kao da među nogama nose jaje.

 

U toku dana se pojavi otekline u obliku jajeta, te često zna da pukne sama od sebe, da se oslobodi gnojnog sadržaja koji se nalazi unutra.Bartolinijeva žlijezda je jedna od dvije žlijezde čiji je zadatak da vlaže rodnicu za vrijeme i prije odnosa. One su veličine graška, te svaka od njih ima svoj izvodni kanalić kroz koji luče svoj sekret. Ukoliko dođe do začepljenja kanalića, zna doći do upale i bujanja žlijezde.

 

Uzorčnici su bakterije koje se nađu u ovom području, a najčešće je to zloglasna Escherichia Coli.Ukoliko vam se dogodi ovaj problem, obloge od kamilice će itekako da olakšaju bol dok gnoj ne pukne sam od sebe, a uvijek možete se uputiti ginekologu koji će učiniti isto; punkciju kojom će odstraniti gnojni sadržaj. Ipak, kako se upala zna vraćati s vremena na vrijeme, ne oklijevajte da svakako posjetite doktora i nakon što se riješite vidljive smetnje, kako bi se riješili problema koji će vas mučiti kasnije ako ne potražite pomoć.

 

Loading..
Rating: 2.0. From 1 vote.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *