SVAKODNEVNO JE PIJETE A ONA NAJVIŠE DEBLJA ! Evo o čemu je riječ ! – SuperCarobniSvijet

SVAKODNEVNO JE PIJETE A ONA NAJVIŠE DEBLJA ! Evo o čemu je riječ !

Razne hemikalije unešene u organizam mogu dovesti do poremećaja lipida. Upravo poremećaj metabolizma lipida dovodi do debljanja, odnosno do povećanja tjelesne težine. Obzirom da se vodi dodaje hlor, razna istraživnja su pokazala da upravo on može biti jedan od glavnih krivaca debljanja.

Svakodnevno konzumirate vodu u kojoj se nalazi hlor. Odmah ćete pomisliti kako je bolje rješenje kupovna voda, ali baš naprotiv, kupovna voda sadrži više hlora nego što možete zamisliti.

Hlor i debljanje

Hlorisana voda može dovesti do poremećaja funkcije štitnjače, kao i nivoa joda, što dovodi do problema kao što su debljanje, hormonski disbalans, te efekti na čitav organizam.

Obzirom da je nemoguće u potpunosti eliminirati hlor iz okoline, ipak par načina postoji kako to da uradite kada je u pitanju hlor koji se nalazi u vodi.

Dovoljno vam je da kupite filter koji će vam u tome pomoći. Jednostavno ugradite filter i na taj način filtrirajte hlor i razne toksine, a pored toga ćete se zaštititi i od većine bakterija koje voda nosi u sebi.

Vjerovatno ste ostali iznenađeni ovim saznanjem, ali zaista mora se paziti na sve. Prestanite da pijete vodu koja u sebi sadrži hlor, jer ćete na taj način isključivo pomoći sebi i svom organizmu.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *