Bez velikog muzičara ostala sarajevska scena – velikani ga ispratili na vječni počinak – SuperCarobniSvijet

Bez velikog muzičara ostala sarajevska scena – velikani ga ispratili na vječni počinak

DA JE BIH VELIKI RASADNIH MUZIČARA I PJEVAČA U POSLJEDNJIH POLA VIJEKA, DOKAZI SU BROJNE ZVIJEZDE KOJE SU IZNJEDRENE.

Bijelo Dugme, Crvena Jabuka, Zabranjeno Pušenje, Halid Bešlić su samo neka od imena koja su tog talentovanog grada izašli iz tog. Neki su odatle otišli, nastavili su sa uspjehom u svijetu, neki su cijelo vrijeme ostali i nisu niti tokom nesretnog rata otišli.

Upravo iz centra BiH su krenuli mnogi urbani i moderni talasi, sjećamo se svi muzičkog pokreta koji su pokrenuli Nadrealisti, nazvan je Nju Primitivs, odnosno Novi primitivizam. A članovi bendova Plavi orkestar, Zabranjenog pušenja i Bombaj štampe su cijelu ovu priču pokrenuli, koja je i dan danas slušana itekako.

Da ništa vječno ne traje, dokaz je ovaj pokret koji je nastao početkom osamdesetih, ne žive vječno osobe i ideje, svima je poznato, mora doći kraj. Svi su se ovih dana oprostili od poznatog lica, Nedžiba Nene Jeleča, stvarno dobar tonski majstor, veliki producent i aranžer, svima je radio, bio je svima i drag. Na poznatom sarajevskom groblju Faletići je sahranjen.

Sa nekoliko poznatih muzičkih zvijezda je sarađivao, poznati muzički radnik koji je više decenija trajao, nema grupe ili pjevača a da on njemu nije tonsku realizaciju radio. Veliki muzičari su prisustvovali sahrani ovog velikog čovjeka, giganta.

Loading..
Rating: 3.0. From 2 votes.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *