Vozači strahuju od novog radara koji stiže : policija ne mjeri samo brzinu vozila, pogledajte o čemu se radi – SuperCarobniSvijet

Vozači strahuju od novog radara koji stiže : policija ne mjeri samo brzinu vozila, pogledajte o čemu se radi

Poznata kompanija iz Amerike, ComSonics je nedavno napravila sjajan uređaj, koji izgleda kao obični radari koje policija koristi za mjerenje brzine kretanja vozila, ali ovaj uređaj ima pored toga i mogućnost da detektuje slanje SMS poruka, kao i razgovora na mobilnom telefonu.

Veoma je opasno voziti i pisati SMS poruke, kao i telefonirati bez handsfree opreme, strogo je i kažnjivo, a u mnogo slučajeva upravo telefon je glavni krivac za udese sa tragičnim ishodom. Obično, takvi vozači se kažnjavaju samo ukoliko ih policija na licu mjesta zatekne na djelu, međutim sada uz pomoć nove opreme, policiji će bit olakšan posao, a kako kažu iz ComSonics-a cilj stvaranja ovakvog uređaja bio je smanjenje stope stradanja ljudi u saobraćajnim nesrećama.

Ovaj radar se zove Sniffer Sleuth 2 , te ga je Američka policija dobila na testiranje, dok će se na tržištu pojaviti do kraja godine, nakon što se obave dodatna testiranja. Ovo je sigurno prava stvar za policiju, a ne zna se još kada će doći na naše područje. Za sada će prvo Amerikanci da istestiraju ovo, a onda druge zemlje dolaze na red.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *