Cijela Njemačka u velikoj žalosti – stradala Angela Merkel, svi u nevjerici – SuperCarobniSvijet

Cijela Njemačka u velikoj žalosti – stradala Angela Merkel, svi u nevjerici

ANGELA MERKEL JE NJEMAČKA KANCELARKA POZNATA KAO ŽENA ŽELJEZNOG DUHA I JAKE NARAVI, KADA PITATE NEKOG KO JE NJEMAČKI PREDSJEDNIK, RIJETKO KO BI VAM MOGAO PRAVI ODGOVOR NA OVO DATI, ALI AKO PITATE ZA MERKEL ANGELU, ZNAJU SVI O KOME SE RADI, ŽENA KOJA VEDRI I CIJELOM EVROPOM OBLAČI, KAO I OSTATKOM SVIJETA, ONA JE ZA NOVČANE TRANSAKCIJE ZDUŽENA, POSLJEDNJA KARIKA U LANCU KADA SE NEKOME MORA POMOĆI.

Njemačku je ovih dana potresla vijest kako je nakon duge, ali i teške bolesti, majka Angele Merkel preminula, koja je inače u duboku starost zagazila.

Herlind Kazner je preminula, izjavio je Frans pres nedavno, izjava je proslijeđena od neimenovanog portparola njemačke vlade. Herlind Kazner je majka kancelarke, koja je u dubokoj starosti preminula.

Merkel je odrasla u DDR-u i tamo je radila kao fizičar na Središnjem institutu za fizičku kemiju. Na saveznim izborima 2. prosinca 1990. osvojila je svoj prvi parlamentarni mandat. Na sljedećih sedam saveznih izbora bila je izravno izabrana u svojoj izbornoj jedinici u Vorpommernu

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *