Estrada u suzama: Srpska pjevačica saznala da boluje od neizlječive bolesti, izgubila 80 posto vida i jake bolove trpi – SuperCarobniSvijet

Estrada u suzama: Srpska pjevačica saznala da boluje od neizlječive bolesti, izgubila 80 posto vida i jake bolove trpi

Doris Bizetić dijagnosticirana je 2011. godine neizlječiva bolest s kojom se iz dana u dan bori. Kako je rekla jednom prilikom, u velikim je bolovima, ali se ponosi na to što uspijeva hodati.

Doris je 2010. godine rodila kćerku Anabelu, a nakon šest mjeseci osjetila je strašnu slabost.

-Osjećala sam još od poroda da sam mnogo fizički slabija. To sam pripisivala porođaju, dok se nisam gotovo slijepa probudila na ljeto 2011. godine jednog jutra.. odmah sam otišla doktoru. Konstatovali su mi da sam gotovo 80 posto vida izgubila na jednom oku i tako je sve krenulo – priča ona.

Budući da mnoga oboljenja imaju simptome slične multiploj sklerozi, niko joj nije mogao od doktora reći sa sigurnošću šta se zapravo dešava.

Išla sam na preglede i kontrole dvije godine.. sumnjali su na lajmsko oboljenje, viruse… nisu davale dijagnozu ni magnetne rezonance. Strašno sam se osjećala. Bolesna sam, ali ne znam šta mi je. Nisam ni znala šta bih mislila. I kad su mi napokon izvadili iz kičme 2013. godine tečnost koja je pokazala sa sigurnošću da je u pitanju multipla skleroza, osjetila sam samo na sekundu olakšanje.. dobro je, znam od čega bolujem – priča ona.

Pričala je svojevremeno o snazi volje s kojom sve prolazi.

-Najviše se ponosim na to što i dalje hodam. Ljudi vrlo često sa ovom bolešću završe u kolicima. Ja i dalje hodam! U kičmi imam snažne bolove, smeta mi jaka svjetlost, buku ne podnosim, pa sam i na dodire osjetljiva.. Ali ništa ne uskraćujem svojoj kćeri.. Trudim se da ne mora reći jednog dana kad se bude djetinjstva prisjećala kako je stalno njena mama bila loše. Želim da kaže da joj je djetinjstvo bilo veselo, da je crtala i igrala se s mamom – pričala je ona.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *