Ovo garant niste znali – otkrijte konačno šta se dešava u vašem tijelu kada za jedan obrok pojedete dvoje jaja!! – SuperCarobniSvijet

Ovo garant niste znali – otkrijte konačno šta se dešava u vašem tijelu kada za jedan obrok pojedete dvoje jaja!!

Jaja spadaju u jednu od najvažnijih namirnica u ishrani svakog čovjeka. Jaja su prepuna A E i D i b12 . Osim toga u sebi sadrži dosta folne kiseline i riboflavina.Nekada su vas pogrešno možda savjetovali da u jajima ima holesterola te da nisu zdrava međutim to je u potpunosti netačno.

U jajima postoji holesterol ali u sasvim dovoljnim količinama za vaš organizam . Osim toga imaju i dosta proteina koji daju snagu ,a pri tom nisu kalorični te ih ljudi koji odluče da idu na dijetu dosta uvrštavaju u svoju ishranu jer itekako pomažu pri mršanju.

Jaja poboljašavaju imunitet i pomažu pri razvoju moždane kore te sprečavaju i smanjuju značajno opasnost od moždanog udara. Stoga vam mi preporučujemo da dnevno barem dvoje jaja uvrstitie u svoju ishranu i to da radite najviše za doručak . Današnje raznorazne mesne prerađevine nisu preporučljive od koji najviše hrenovke i parizer te je stoga bolje pojesti dvoje jaja nego dvije hrenovke za doručak.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *