Voljela ga je cijela Jugoslavija : Glumac koji je umro prije 17 godina, još uvijek ga spominju svi – SuperCarobniSvijet

Voljela ga je cijela Jugoslavija : Glumac koji je umro prije 17 godina, još uvijek ga spominju svi

Bila je 2001. godina kada nas je napustio ovaj legendarni glumac. Mnogi su tada žalili zbog odlaska ovog velikana sa glumačke scene, i do danas ga svi spominju.

Karijeru je započeo 1957. godine, čuveni glumac Mihajlo Kostić Pljake. Njegova prva uloga na filmskom platnu bila je u filmu Subotom uveče, u seriji Đeneral Milan Nedić glumio je Milutina Nedića.

Gotovo svi glumci koji su obilježili zlatnu epohu Jugoslavije su umrli. Rijetko ko da je još među živima. Njihovi filmovi i njihova djela su iza njih, i oni če vas uvijek podsjećati kakve je junake iznjedrila Jugoslavija.

Iza Mihajla je ostao njegov sin, Vuk, koji je naslijedio od oca talenat za glumu. Još kao dječak je glumio u nekoliko filmova, a glumio je i u seriji Otvorena vrata. Takođe je igrao u Ateljeu 212. Pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju, a nakon trećeg razreda je započeo sa glumom. Inače je upisao Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu.

Vuk je bio privržen ocu, ostao mu je otac u sjećanju, umro je kada mu je najviše trebao, a on se često sjeti svoga oca kojeg je neizmjerno volio i cijenio.

Rating: 3.0. From 2 votes.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *