Oglasio Se I Haradinaj, Usijao Je Region – Evo Šta Su Srbija I Vučić Tražili – Da Li Je Moguće Toliko Daleko Ići – SuperCarobniSvijet

Oglasio Se I Haradinaj, Usijao Je Region – Evo Šta Su Srbija I Vučić Tražili – Da Li Je Moguće Toliko Daleko Ići

Nedavno je Ramush Hardinaj, koji je bio vršitelj dužnosti premijera Kosova, izjavio da je Beograd u pregovorima s Prištinom zatražio 950 kvadratnih kilometara teritorija koji pripada Kosovu.

Rekao je Kosovskom glasniku Express na pitanje o tome koliko su pregovori sa Srbijom stigli. Naglasio je da Vučić koristi podjelu koja je nastala oko tog pitanja i da kosovska strana radi svoj posao. O istoj temi govorio je za jedan kosovski portal, Kossev, i rekao da je saznao da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u različitim diplomatskim krugovima prigovarao da kosovski predstavnici nisu pristali na sporazum.

Naglasio je da Srbija ima diplomatsku taktiku i koordinira svoje nastupe na svim razinama, a da segmentu nedostaje kosovska strana. Haradinaj je za usporedbu koristio i dobrog i lošeg policajca, a prema njemu Vučić glumi dobrog, a ministar Ivica Dačić loš policajac i njih dvojica su u stalnom dogovoru, što kod Haradinaja i Hašima Thacija nije u skladu.

Kritizirao je Hashima Thacija i rekao da igra dobrog policajca protiv dobrobiti njegove zemlje, a Hardinaj se pokazao lošim jer je štitio Kosovo. Politička situacija na Kosovu vrlo je složena, vlada je pala i jučer, a dodatno ju komplicira pandemija koronavirusa, što je već dovelo do krize na mnogim poljima života svih građana većine zemalja svijeta. Ostaje tek vidjeti kako će izgledati politička situacija na Kosovu jer je očito da su razlike između partnera vladajuće koalicije vrlo velike.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *