Ovo Niko Nije Očekivao – Stvara Se Nova Jugoslavija, Svi Će Morati Na Ovo Pristati – SuperCarobniSvijet

Ovo Niko Nije Očekivao – Stvara Se Nova Jugoslavija, Svi Će Morati Na Ovo Pristati

Teško je zamisliti što bi se moglo nazvati “trećom Jugoslavijom” ili Balkanskom konfederacijom. Međutim, to nije nešto što je daleko od stvarnosti pod svaku cijenu. Tako kaže sociolog Vladimir Vuletić, koji u ovom rješenju vidi nešto moguće za balkansku bačvu baruta.

U ovom području postoji veliko zanimanje (SAD, Turska, Rusija, sada Kina), a balkanski čelnici moraju biti svjesni toga, kao i mogućih neočekivanih posljedica koje bi mogle proizaći iz takvih interesa. U mješavini saveza i neprijateljstava, može se zamisliti bilo što.

Zato je vrlo važno da prije svega oni koji vode zemlje u regiji budu oprezni i svjesni mogućih nepredviđenih, neočekivanih posljedica, savezništva i sukoba koji bi mogli nastati. To je umjetnost politike na ovim prostorima “, rekao je Vuletuć u intervjuu Tanjugu.

Zatim postoji mogućnost aktiviranja “plana B”, ponovnog aktiviranja neprijateljstava koja su postojala devedesetih godina. Srbija ,. Ima i onih u Prištini i Sarajevu koji nisu dobro raspoloženi. Žele li ljudi nastaviti rat? “U tom se smislu karte mogu tako lako miješati. Balkan se može brzo uzgajati. Postoje različite opcije, koje će biti aktivne, ovise o mnogim čimbenicima, a ovdje ovisi ponašanje velikih sila “, rekao je Vuletić.

Pored SAD-a, Rusija također pokušava biti prisutna, jer napominje da postoji određeno nezadovoljstvo dijela srpske javnosti i političke elite uzrokovano pritiskom zapada, barem kada je u pitanju priznavanje Kosova, kako BiH treba regulirati …

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *