Bosanka ispričala kako zaista izgleda kad tražite posao u Njemačkoj: to je najlakši dio, ali niko ne priča o jednoj stvari (Video) – SuperCarobniSvijet

Bosanka ispričala kako zaista izgleda kad tražite posao u Njemačkoj: to je najlakši dio, ali niko ne priča o jednoj stvari (Video)

Njemačka je još uvijek najpoželjnija destinacija za građane zemalja s područja zapadnog Balkana koji traže posao izvan matične države.

Kvalifikovanim radnicima, prijeko potrebnim, omogućeno je da se zaposle u toj zemlji po približno istim uslovima koji i za građane EU važe. Ipak, takvim režimom nije predviđeno da će toliko rasti broj zahtjeva za izdavanje radnih viza da ga neće moći ambasade u razumnom roku obraditi.

Novinarka Al Jazeera medijske kuće, Nadina Maličbegović, uradila je kratku reportažu o ljudima koji su pronašli posao iz snova, ali nisu pronašli i put kako bi pobijedili birokratiju.

Jedna od njih je i Mina Maglić koja je uspjela dobiti posao u Koncertnoj agenciji, ali i dalje čeka na vizu. Detaljnije možete poslušati i pogledati na video snimku koji vam ostavljamo u prilogu.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *