Priča iz BiH koja lomi srce – Almedina živi u kontejneru bez vode i struje, u školi sve suhe petice – SuperCarobniSvijet

Priča iz BiH koja lomi srce – Almedina živi u kontejneru bez vode i struje, u školi sve suhe petice

U svijetu je puno malih junaka oko nas, ali mi jednostavno ne znamo za sve njih, jedan primjer je djevojka Almedina. Koliko ćemo puta naći izgovore da nešto ne možemo učiniti jer je stvarno teško ili vrlo mrzljivo? Pa, mala Almedina dokaz je da možemo uspjeti samo ako želimo, jer ako se dovoljno trudimo i ne tražimo izgovore. put do uspjeha vrlo je lak. Izgovore je vrlo lako pronaći. Slažete li se? Almedina je studentica Husein ef. Gozo je “u Goraždu i odličan je student, vjerovali ili ne. Osim petica, u njenoj đačkoj knjižici nema drugih ocjena. Pitate se zašto je Almedina toliko posebna i zašto bismo trebali gledati prema njoj?

Što ako vam kažemo da ova dragocjena djevojčica živi u spremniku bez vode i struje? Hodajući četiri kilometra pa čak i više do svoje osnovne škole, opet ne traži opravdanje. Inače, romske je nacionalnosti, što je potpuno nebitno i živi u obitelji sa sedam godina, u vrlo teškim uvjetima, još zimi. Unatoč svim velikim poteškoćama s kojima se nijedno dijete ne bi trebalo suočiti, bori se, svakodnevno uči i osim redovite svakodnevne nastave, pohađa i produžene školske sate. Zamislite sve to?

Almedinini roditelji rade su na birou za nezaposlene i primaju samo 75 eura socijalne pomoći. Eh, sad zamislite s tolikim primanjima da podržavate obitelj, a u kući vas je sedmoro? Rekli bismo da je misija nemoguća, pa ako ikad pomislite da ste u beznadnoj situaciji, sjetite se ove djevojke i njezine snažne volje.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *