Bosna u grču i suzama, totalna nevjerica: Milan iz Tuzle oženio djevojku sa nikabom, ostavila ga čim ga je skinula – SuperCarobniSvijet

Bosna u grču i suzama, totalna nevjerica: Milan iz Tuzle oženio djevojku sa nikabom, ostavila ga čim ga je skinula

Mnogi su bili iznenađeni kada su vidjeli da se to događa i u Bosni, zemlji dobro poznatoj po različitim vjerama i suživotu. Da u 20. stoljeću postoje nacionalne i vjerske mržnje, da smo svjedoci upravo toga i to su činjenice.

Međutim, ova ljubav ju je osvojila, ali samo nakratko, i kratko joj je nedostajalo daha. Da ljubav zaista ne poznaje granice pokazuje druga priča iz Bosne i Hercegovine koju ćete danas moći pročitati u nastavku našeg članka.

Naime, Milan Grabonjić iz Tuzle oženio se Fatimom Selesković, iako je nosila nikab, to ga nije smetalo. Milan je nikada nije gnjavio, niqabu koju je nosila, ni otpor prema tome, on ju je volio kao osobu. Nije se bojao, jednostavno je volio njene prekrasne plave oči i to mu je bilo dovoljno iako su mu svi govorili da previše riskira jer je ona potpuno pokrivena i da će biti problema. I tako je prošlo punih 5 godina nakon kojih su se odlučili vjenčati.

Fatima također nije imala predrasuda i nije se odrekla svog prava i uvjerenja, pridržavala se svoje religije i u vezi je s njim godinama. Nije imala ništa protiv svog dragog pravoslavca, jer je uvijek imala na umu da je Bog jedan i da nas je sve stvorio, pa se odlučila udati za njega bez razmišljanja.

Oni koji su manje u nečijem okruženju trebali bi se držati puno bolje od vlastitog, baš kao što to nalaže vjera. Iz tog razloga, Fatima nije pristala na spolni odnos prije braka ili bilo kakav kontakt, čistu emociju i ništa više. Međutim, kad je došlo do te svadbe, prve bračne noći, tada su se ekspresno razveli zbog jedne stvari.

Loading..
Rating: 4.3. From 46 votes.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *