Osmogodišnja mlada preminula poslije prve bračne večeri – neće vam biti dobro kad čujete razlog – SuperCarobniSvijet

Osmogodišnja mlada preminula poslije prve bračne večeri – neće vam biti dobro kad čujete razlog

Svadba u životu svake žene trebala bi biti najznačajniji događaj u životu, ali naravno kada su u pitanju zrele i odrasle žene, jer postoje neke zemlje i kulture u kojima je za djevojku koja ima manje od deset godina uobičajeno da se uda za mnogo starijeg muškarca.

Prije par dana je u svijetu odjeknula vijest da je u Jemenu djevojčica, to jest, “mlada žena” koja je imala samo osam godina preminula nakon provedene prve bračne noći.

U Jemenu, prema njihovoj dugogodišnjoj tradiciji i prema zakonu, nema ograničenja, to jest, dobne granice za vjenčanje, i prema tradiciji ovakve djevojčice, kakva je ova nesretna, pokojna se udaju za mnogo starijeg muškarca na temelju ugovorenog braka.

Iako je sve ovo prilično uznemirujuće, u Jemenu i nekim drugim područjima je više nego normalno, a prema nekim istraživanjima u posljednjih nekoliko godina, više od jedne četvrtine ženske populacije u Jemenu je u braku u dobi od 15 godina ili mlađe.

Ova nesretna djevojka je zbog ugovorenog braka, morala se udati za pet puta starijeg stranca, a umrla je nakon prve oženjene noći, a kako su mediji tvrdili da je uzrok smrti veliko unutrašnje krvarenje.

Zapravo, po mišljenju mnogih ljudi diljem svijeta, djevojka je umrla od posljedica zlostavljanja, dok će njezin suprug, zapravo, čudovište ostati potpuno nekažnjen, jer ono što je učinio u Jemenu nije nezakonito i dio je njihove tradicije.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *