Peticija koja je sve zaprepastila, Vranjani neće ni da čuju za koncert Lepe Brene: Imaju dobar razlog da joj zabrane da dođe u njihov grad – SuperCarobniSvijet

Peticija koja je sve zaprepastila, Vranjani neće ni da čuju za koncert Lepe Brene: Imaju dobar razlog da joj zabrane da dođe u njihov grad

Ovih se dana u Vranju dogodilo nešto sasvim neočekivano, nakon što se na internetu pojavila peticija koja je popularnoj pjevačici Lepi Breni rekla da je nepoželjna na manifestaciji Dani Vranja, koja će se inače održati od 22. do 25. kolovoza. Građani su uvjereni da je zapošljavanje ovog pjevača nešto što si ovaj grad ne može priuštiti, i da je bolje taj novac usmjeriti na bolji životni standard u ovom mjestu.

Usput, poznato je da je cijena Brennina nastupa u klubovima 10.000 eura, dok za trgove i otvorene prostore naplaćuje oko 15.000 eura. Također, događaj u Vranju je čak pomaknut kako bi poznata jugoslavenska zvijezda mogla to mjesto uklopiti u svoj raspored. Mnogi to ne vole i smatraju beskorisnim rasipanjem novca od građana na stvari koje im uopće ne trebaju.

Vlastima su rekli da bi bilo bolje obnoviti škole, bolnice i toalete u tim objektima. Međutim, nakon svega, samo je pedesetak ljudi potpisalo peticiju do sada, što je pogubno s obzirom na to da se radi o vrlo dobrom prijedlogu koji bi trebao biti primjer drugima.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *