Signali koji vas upozoravaju da vam srce ne radi kako treba – ukoliko imate zadnji simptom, za 7 dana ste pokojni – SuperCarobniSvijet

Signali koji vas upozoravaju da vam srce ne radi kako treba – ukoliko imate zadnji simptom, za 7 dana ste pokojni

U nastavku današnjeg članka pogledajte par čestih znakova upozorenja na srčane bolesti, na koje biste trebali obratiti pažnju dok nije kasno.

BOL KOJA SE ŠIRI PREMA RUCI
Mnogi muškarci osjećaju bol u lijevoj ruci, i to je baš jasan znak, dok žene imaju istu bol u istoj ili čak i obje ruke. Neke žene su kazale kako su doživjele jako čudnu bol u laktovima prije samog srčanog udara.

KAŠALJ KOJI NE PRESTAJE
Kašljanje može uzrokovati niz jako loših i neugodnih problema, ali također može biti znak kardiovaskularnih bolesti, zato oprez. KOnzistentan kašalj koji proizvodi svjetlo crvenu tekućinu koja sadrži krv, je veoma čest kod zatajenja srca.

MANJAK APETITA I OSJEĆAJ MUČNINE
Mnogi pacijenti koji pate od bolesti srca imaju manjak apetita, ne mogu nikako da jedu i osjećaj mučnine, čak i kada pojedu samo nekoliko zalogaja, ne bude im nikako dobro. Razlog tome je nakupljanje tekućine oko ljudske džigerice i crijeva koji ometaju pravilnu probavu.

OSIP NA KOŽI
Ustanovljeno je da oni koji imaju ekcem, imaju 53% mogućnosti da pate od visokog krvnog pritiska i 31% mogućnosti od visokog holesterola u samoj krvi. Osim toga, oni koji su imali šindre, imali su 61% veću vjerovatnoću da imaju infarkt.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *