Srbija gori: ‘ćeri moja, uskoro selim na drugi svijet, za 15 hiljada evra smo te kupili, pravu majku i oca i sestru pronađi – SuperCarobniSvijet

Srbija gori: ‘ćeri moja, uskoro selim na drugi svijet, za 15 hiljada evra smo te kupili, pravu majku i oca i sestru pronađi

Griža savjesti, nema biti šta drugo. Ovako ćemo, draga moja kćeri, vrijeme je da saznaš pravu istinu, nisam te usvojio, već kupio, oprosti mi i nađi prave roditelje i sestru, rekao je na samrti neimenovani Nišlija koji je 1981. godine usvojio ukradeno dijete. Da, dobro ste pročitali, i to se danas dešava. Ovim riječima, neposredno pred smrt, jedan Nišlija je zbog griže savjesti odlučio da kaže istinu o događajima iz te daleke 1981. godine.

Ovih dana ponovo se pokrenula priča o nestalim bebama u  republici Srbiji, što je bila svakako javna tajna koja se vješto sve ovo vrijeme prikrivala, a naročito me je pogodila priča nestalim dosijeima beba baš iz bolnice u Aleksincu. „Moja prijateljica porodila se u Aleksincu 1981. Dobila je blizankinje. Ali, netom poslije porođaja saopšteno joj je da jedna beba nije preživjela, ali da je druga dobro.

Rekli su joj, citiramo, ovim riječima: „Imate drugo dijete, budite srećni, ono je preživjelo, moglo je i ono da umre, još ste i dobro prošli u svemu ovome.“ Godine su prolazile, ali majka kao da je predosjećala da joj je druga kćerka ipak živa, i da tu nešto ipak ne štima. Prve sumnje počele su da se javljaju kada su joj stizali pozivi za vakcinaciju za obje kćerke.

Posmrtnicu nisu mogli da pronađu, kao da su u zemlju propale, nije bilo dokaza da je druga kćerka preminula. Onda je ova porodica počela svoju borbu za istinu“ . Neimenovani par iz Niša koji nije mogao da ima djecu rekao je djevojčici da je usvojena, ali nije znala da je ukradena, to bi je potpuno psihički uništilo.

Rating: 3.7. From 7 votes.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *