Debeli ste pošto imate višak vode u tijelu – 5 litara viška vode izbacite iz vašeg tijela za svega tri dana (recept) – SuperCarobniSvijet

Debeli ste pošto imate višak vode u tijelu – 5 litara viška vode izbacite iz vašeg tijela za svega tri dana (recept)

U današnje vrijeme postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a ovaj su isprobali mnogi i oduševljeni su, jer se za 3 dana gubi 5 kilograma. Veoma djelotvorna biljka, koja nam može pomoći itekako. Recept: U litar ključale vode dodajte 5 kašika sjeckanog peršuna, po mogućnosti iz vaše bašte. Tečnost ostavite da odstoji 20-ak minuta, nakon toga procijedite ili pijte zajedno sa sjeckanim peršunom.persun-caj

Naime, čaj od peršnua može se piti i topao i ohlađen, bez obzira kakav, on je jako zdrav. Možete ga piti u bilo koje doba dana, osim kasno uveče, jer će izazvati često mokrenje, a to vam po noći svakako ne treba.

Svakako da morate imati u vidu da je izbacivanje viška tečnosti iz organizma veoma važno po vaše cjelokupno zdravlje. Sa urinom izbacujemo razno razne otrove, bakterije i druge štetne materije, a peršun je naučno dokazano odličan diuretik, a uz to i jak antioksidans.

Jedite više citrusa

Citrusno voće može smanjiti naticanje na vasim nogama i rukama, pogotova na zglobovima. Nemojte ga jesti previše da biste spriječili pojavu alergija. Najbolje je jesti ga bar par sati prije spavanja.

Probajte naizmjenično tuširanje

Još jedno jako dobro rješenje za oticanje je naizmenično tuširanje i toplom i hladnom vodom, dobro je i za srce. Masirajte tijelo mlazom vode počevši odozdo, duž limfnnog toka. Izbjegavajte ledenu i vrelu vodu, nađite neku sredinu. Toplo i hladno, to je idealan režim za vaše krve sudove i limfni sistem.

Uklučite proteine u ishranu
Za emiminaciju viška vode ključna je itekako nego zdrava ishrana sa dosta proteina životinjskog porijekla, kao što su jaja, meso, mlijeko, sir i riba.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *