Ovo garant niste znali – otkrijte konačno šta se dešava u vašem tijelu kada za jedan obrok pojedete dvoje jaja!! – SuperCarobniSvijet

Ovo garant niste znali – otkrijte konačno šta se dešava u vašem tijelu kada za jedan obrok pojedete dvoje jaja!!

Jaja spadaju u jednu od najvažnijih namirnica u ishrani svakog čovjeka. Jaja su prepuna A E i D i b12 . Osim toga u sebi sadrži dosta folne kiseline i riboflavina.Nekada su vas pogrešno možda savjetovali da u jajima ima holesterola te da nisu zdrava međutim to je u potpunosti netačno.

U jajima postoji holesterol ali u sasvim dovoljnim količinama za vaš organizam . Osim toga imaju i dosta proteina koji daju snagu ,a pri tom nisu kalorični te ih ljudi koji odluče da idu na dijetu dosta uvrštavaju u svoju ishranu jer itekako pomažu pri mršanju.

Jaja poboljašavaju imunitet i pomažu pri razvoju moždane kore te sprečavaju i smanjuju značajno opasnost od moždanog udara. Stoga vam mi preporučujemo da dnevno barem dvoje jaja uvrstitie u svoju ishranu i to da radite najviše za doručak . Današnje raznorazne mesne prerađevine nisu preporučljive od koji najviše hrenovke i parizer te je stoga bolje pojesti dvoje jaja nego dvije hrenovke za doručak.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *