Usvojili djevojčicu iz Ugande, ali su je odmah vratili u Afriku čim je ovo rekla – SuperCarobniSvijet

Usvojili djevojčicu iz Ugande, ali su je odmah vratili u Afriku čim je ovo rekla

U zadnjih nekoliko decenija, veoma popularno među slavnim ličnostima jeste da usvajaju djecu iz zemalja trećeg svijeta. Madona i Anđelina Đoli su u svijetu najpoznatiji primjer usvajanja djece od strane slavnih ličnosti. Kao i u gotovo svakoj sferi života, i ovdje su mjesta za sebe pronašle osobe koje bi preko tuđe muke tražile korist za sebe. U nastavku vam donosimo jednu priču koja vam najbolje opisuje kakvo je zlo čovjek u stanju napraviti da bi došao do koristi.

Jedan par iz SAD-a, po imenu Adam i Džesika su imali četvero djece, ali su došli na ideju da udome još jedno dijete, srce im je osvojila jedna 6- godišnja djevojčica iz Ugande imena Namata. Njima je rečeno kako je Namata ostala bez obitelji, da joj je otac umro a majka se nije htjela brinuti o njoj, pa ni poslati je u školu.

Ovo usvajanje je organizovala agencija, koja im je rekla kako majka se ne može brinut o djevojčici, pa je par otišao u Ugandu 2015. , gdje su posjetili sirotište u kojem je bila djevojčica. U sirotištu nije bilo nikakvih igrački, ali ni soba s prozorom.

Njima se odmah dopala djevojčica, poveli su je sa sobom u SAD, a ona je brzo naučila engleski.

Rekla je kako joj majka nedostaje.

Namata im je ispričala sve suprotno od onog što su im rekli u agenciji. Na kraju je sve bilo laž, ispostavilo se da je djevojčica imala majku koja je brinula o njoj i bili su sretni zajedno. Odlučili su da obavijeste nadležne organe, te su na kraju stupili u kontakt s Namatinom majkom.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *