FOTOGRAFIJA JELENE KARLEUŠE BEZ ŠMINKE OBIŠLA JE CIJELI REGION: Ali, zbog ovih izdanja svi se hvataju za glavu – SuperCarobniSvijet

FOTOGRAFIJA JELENE KARLEUŠE BEZ ŠMINKE OBIŠLA JE CIJELI REGION: Ali, zbog ovih izdanja svi se hvataju za glavu

Fotografija Jelene Karleuše koja je dospjela u javnost izazvala je lavinu komentara, na njoj je Jelena potpuno bez šminke.

jelena

Svi su ipak navikli da je viđaju u dotjeranim izdanjima.

A ko je zapravo Jelena Karleuša, donosimo vam u nastavku više informacija iz njene bogate biografije:

Jelena Karleuša je kći bivše voditeljice i novinarke Divne Karleuše, rođene u Sloveniji i beogradskog kriminalističkog inspektora Dragana Karleuše. Osim srpskih, Karleuša ima slovenske i crnogorskekorijene.

Karleuša se na estradi pojavila 1995. godina sa samo 16 godina sa svojim prvim albumom Ogledalce i istoimenom pjesmom. Album je prodan u 100.000 primjeraka.

Drugi album Ženite se momci izdala je 1996. godine. Na ovom albumu Jelena Karleuša je surađivala sa Zlaja bendom, a album je prodan u nakladi od 100.000 primjeraka.

Na sljedećem albumu prevladava pop-folk zvuk. Album Veštice, vile iz 1997. godine za izdavačaku kuću ZAM rasprodan je u tiražu od 150.000 primjeraka. Četvrti studijski album, “Zovem se Jelena” imao je tiraž od 300.000 primjeraka.

Album Gili gili iz 1999. godine rasprodan je u tiražu od 250.000 primjeraka. To je ujedno posljednji Karleušin album izdan za Grand production.

Karleuša se 2001. godine vraća na estradnu scencu s albumom Ludača. Album je objavljen za izdavačku kuću Best records, a za samo mjesec dana album je dosegao nakladu od 200.000 primjeraka.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *