TRUDNICA DOŠLA SA OGROMNIM MASNICAMA PO STOMAKU: Ultrazvuk otkrio cijelu istinu, sve je izašlo na vidjelo – SuperCarobniSvijet

TRUDNICA DOŠLA SA OGROMNIM MASNICAMA PO STOMAKU: Ultrazvuk otkrio cijelu istinu, sve je izašlo na vidjelo

Ženea po imenu Guillermina rodila je 5 beba, djevojčice i 2 dječaka.

Svi su bili u dobrom zdravstvenom stanju. Prema doktorima bebe su ostale u materici duže 7 sedmica. Iz tog razloga stomak je bio pun modrica.

trudnica

Majka je imala 345 godine kada je rodila bebe. Šansse za rađanje beba kod žena starijih od 30 godina su visoke, ali to uzrokuje više ožiljaka na tijelu majke.

Pogledajte video njihovog putovanja.

Oplođenje nastaje spajanjem zrele jajne stanice i spermatozoida. Ovulacijom iz de Grafovog folikula zrela jajna stanica dospijeva u lumen jajovoda, gdje biva opkoljena spermatozoidima koji nastoje prodrijeti u nju. Po probijanju vanjske opne jajne stanice i ulaska spermatozoida u nju, dolazi do zgušnjavanja opne koja na taj način sprečava ostale spermatozoide da prodru u nju. Pri prodoru u jajnu stanicu dolazi do miješanja sadržaja spermatozoida s jezgrom jajne stanice. Embrionalni razvitak započinje neposredno nakon oplodnje i odvija se u četiri faze:

brazdanje
formiranje zametnih listića
osnivanje organa
histološka diferencijacija organa
Oplođena jajna stanica pod djelovanjem peristaltičkih pokreta jajovoda i vodene struje koja nastaje kretanjem trepetiljki epitela u tubama dospijeva u šupljinu maternice i tada dolazi do nidacije, odnosno inplantacije oplođenog jajašca. Usađena jajna stanica naziva se zametak ili embrij. Po završenoj organogenezi, poslije trećeg mjeseca trudnoće začetak postaje plod odnosno fetus.

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *