OBAVJEŠTENJE SA AERODROMA ZA SVE DJEVOJKE: Prije puta u donji veš stavite kašiku, za to postoji jako dobar razlog! – SuperCarobniSvijet

OBAVJEŠTENJE SA AERODROMA ZA SVE DJEVOJKE: Prije puta u donji veš stavite kašiku, za to postoji jako dobar razlog!

Katarina Idegard sa aerodroma u švedskom gradu Geteborgku dala je savjet svim mladim djevojkama da u donje rublje stave kašiku, a upozorenje se odnosi na djevojke koje su prisiljene napustii zemlju zbog dogovorenih brakova ili kako bi bile podvrgnute spolnom sakaćenju.

703009-img650x420-img650x420-crop

Zbog kašike će se oglasiti dektori metala dok djevojke budu prolazile sigurnosnu provjeru. Djevojke će nakon toga biti odevedene sa strane gdje moći pričati sa osobljem aerodroma. TO je posljednja prilike da pomognemo djevojkama. Rekla je Katarina Idegard koja se bavi ovim vrstama nasilja nad ženama u tom drugom najvećem švedskom gradu.

Kako je kazala, prošle godine su na nacionalnoj razini primili 129 prijava o prisilnom braku ili spolnom sakaćenju djevojaka putem telefonske linije otvorene za takve prijave.

Ovu ideju su dobili od britanske incijative Karma Nirvana iz koje tvrde da su tako već spasili neke djevojke od prisilnih brakova.

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *