ODUVIJEK JE BILA PRAVA BOMBA: Pogledajte kako je u bikiniju izgledala mlada Neda Ukraden, muškarcima neće biti dobro kad je vide (FOTO) – SuperCarobniSvijet

ODUVIJEK JE BILA PRAVA BOMBA: Pogledajte kako je u bikiniju izgledala mlada Neda Ukraden, muškarcima neće biti dobro kad je vide (FOTO)

Neda Ukraden (Imotski, 16. kolovoza 1950.) je hrvatska pjevačica zabavne glazbe. Djetinjstvo živi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od osamostaljenja Hrvatske živi i radi u Hrvatskoj ili Srbiji.

Neda Ukraden je završila Pravni fakultet u Sarajevu te Filozofski fakultet – odsjek engleski jezik i književnost, kao i srednju glazbenu školu, odsjek solo pjevanja. Tijekom višedesetljetne karijere surađivala je s najeminentnijim domaćim autorima, kao što su: Đorđe Novković, Rajko Dujmić, Đelo Jusić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Zrinko Tutić i Nikola Borota – Radovan.

Glazbenu karijeru započela je 1967. godine kada je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo. Bila je to pjesma “Igra bez kraja”, s kojom je nastupila na prvom festivalu Vaš šlager sezone i osvojila nagradu kao najbolji debitant. Na Opatijskom festivalu 1975. godine pjevala je pjesmu “Srce u srcu” i s tom je pjesmom trebala otići na Euroviziju, ali je na kraju na eurovizijsko natjecanje ipak otputovala grupa “Pepel in kri” nakon nadglašavanja u finalu. Neda je u to vrijeme nastupala s grupom “Kamen na kamen”, a njihov prvi nosač zvuka zvao se jednostavno Neda Ukraden & Kamen na kamen.

1976. godine snimili su drugu ploču “Ko me to odnekud doziva”. Uslijedile su ploče “Nedine najljepše pjesme” (1977.) i “Još te volim” (1979.). 1981. pratila je, zajedno s Jadrankom Stojaković i Ismetom Krvavac, našeg predstavnika na Euroviziji u Irskoj, Seada Memića Vajtu s pjesmom “Lejla”.

bb

b

b5

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *