PRESTANITE S OVIM, DOK NIJE KASNO: Ovu grešku rade skoro svi korisnici VIBERA, a nisu ni svjesni posljedica! – SuperCarobniSvijet

PRESTANITE S OVIM, DOK NIJE KASNO: Ovu grešku rade skoro svi korisnici VIBERA, a nisu ni svjesni posljedica!

Viber je danas postao široko rasprostranjen, a koriste ga milioni ljudi širom svijeta. Iako posjeduje niz zanimljivih funkciuja, svakako je najvažnija ta da je potpuno besplatan i da vam je potrebna samo internet konekcija da ga koristite.

Međutim u tom treba biti jako oprezan.

1

Jeste li znali da poruke koje šaljete Viberom i pozivi koje obavljete koristeći ovu mrežu mogu se vrlo jednostavno, presresti, prisluškivati ili u najgorem slučaju ukrasti. Na internetu postoje besplatni načini koji su programirani samo da vam načine muke.

Zbog toga je velika greška otkrivanje osobnih podataka i informacija koje su tajne i dustupne uskom krugu ljudi. Ni obični pozivi nisu lišeni ovog problema.

Viber treba koristiti za razmjenu osnovnih informacija, dok bi ozbiljnije komunikacije trebalo voditi na ostalim kanalima. Oprez, dakle može neko da sluša vaše razgovore i čita vaše poruke. Možda iz čiste zabave, a možda iz podlih namjera.

 

Rating: 1.0. From 1 vote.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *