NEDA SE U 7. DECENIJI SKINULA I POKAZALA TIJELO, FANOVI ZAPANJENI: Ima čime da se pohvali (FOTO) – SuperCarobniSvijet

NEDA SE U 7. DECENIJI SKINULA I POKAZALA TIJELO, FANOVI ZAPANJENI: Ima čime da se pohvali (FOTO)

Neda Ukraden važi za one pjevačice kojima godine ne mogu ništa.

Njena posljednja objava na društvenoj mreži oduševila je fanove.

Naime, pjevačica je otputovala na Maldieve kako bi se odmorila paj e objavila fotku u kupaćem kostimu. Ona je pokazala svoje zanosno tijelo, iako je u sedmoj deceniji još uvijek izgleda fenomenalno.

“Kako je dobro ljeto usred zime” napisala je pjevačica koja je pozirala u jednodijelnom kostimu.

Glazbenu karijeru započela je 1967. godine kada je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo. Bila je to pjesma “Igra bez kraja”, s kojom je nastupila na prvom festivalu Vaš šlager sezone i osvojila nagradu kao najbolji debitant. Na Opatijskom festivalu 1975. godine pjevala je pjesmu “Srce u srcu” i s tom je pjesmom trebala otići na Euroviziju, ali je na kraju na eurovizijsko natjecanje ipak otputovala grupa “Pepel in kri” nakon nadglašavanja u finalu. Neda je u to vrijeme nastupala s grupom “Kamen na kamen”, a njihov prvi nosač zvuka zvao se jednostavno Neda Ukraden & Kamen na kamen.

1976. godine snimili su drugu ploču “Ko me to odnekud doziva”. Uslijedile su ploče “Nedine najljepše pjesme” (1977.) i “Još te volim” (1979.). 1981. pratila je, zajedno s Jadrankom Stojaković i Ismetom Krvavac, našeg predstavnika na Euroviziji u Irskoj, Seada Memića Vajtu s pjesmom “Lejla”.

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *