KLADIMO SE DA NEĆETE POGODITI KO JE MUŠKARAC SA FOTKE? Prije nego što je postao ZVIJEZDA, igrao je u Breninom spotu! – SuperCarobniSvijet

KLADIMO SE DA NEĆETE POGODITI KO JE MUŠKARAC SA FOTKE? Prije nego što je postao ZVIJEZDA, igrao je u Breninom spotu!

Nekada koreograf, a danas pjevač je 1988.. godine sarađivao sa Lepom Brenom. Imao je priliku da se pojavi u njenom popularnom spostu, a poslije nekoliko godina i sam je postao velika zvijezda.

Na društvenim mrežama osvanula je stara fotografija na kojoj Lepa Brena pozira sa Đoletom Đoganijem. Ovaj momenat zabilježen je na snimanju spota za pjesmu “čuvala me mama”.

Grupa Đogani Fantastiko nije postajala kada je beba angažovala Đoleta i njegove igrače za snimanje spota.

Inače, ovaj spota je prikazan kao odjavna špica u filmu “Hajde da se volimo 2”.

Rođena je u Tuzli a odrastala je u Brčkom. Još kao studentica se preselila u Beograd. Potom napušta studij i započinje pjevačku karijeru. Jedno vrijeme živi u Novom Sadu.

Karijeru je započela 1981. godine i to u jednoj od tada najpopularnijih emisija koju je uređivao pokojni srpski voditelj Minimaks. U kratkoj majici i bermudama je sa svojim sastavom “Slatki greh” sudjelovala na tom snimanju, no upravo zbog drastične razlike od ostalih “novih nada” njena izvedba je izbačena iz emisije. Ta snimka je upotrijebljena u “Nedjeljnom popodnevu sa Minimaksom” kao šala na njen račun, no njena karijera tada polazi uzlaznom putanjom. Snimila je 17 albuma, par filmova, između ostalih hit-seriju “Hajde da se volimo”. Prva je pjevačica koja se spustila helikopterom na koncert (1989. u Sofiji i 1994. u Beogradu), umjetnica je s najvećim glazbenim tiražama u povijesti balkanske glaz

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *