PROŠLA SAM PAKAO “TAMO DOLJE” ZBOG BARTOLINIJEVE ŽLIJEZDE: Svaka žena treba da ovo PROČITA! – SuperCarobniSvijet

PROŠLA SAM PAKAO “TAMO DOLJE” ZBOG BARTOLINIJEVE ŽLIJEZDE: Svaka žena treba da ovo PROČITA!

Kada se radi o intimnom zdravlju žene, većinom ćete naići na stotine članaka kako održavati čistoću u donjem predjelu, šta nositi, a šta ne. Vrlo malo njih govori o velikom problemu s kojim se susreće,  mogli bismo reći svaka treća žena, ali o tome se ne priča.

Upravo zbog toga sam odlučila podijeliiti sa vama vrlo bolno isksutvo.

Prije nekoliko godina, dan mi je započeo vrlo pozitivno i mislila sam da mi ga ništa ne može pokvariti. Međutim, tokom dana sam osjetila nekakvu čudnu nelagodu među nogama, kao da nosite jaje. Da, zvuči čudno i blesavo, ali osjećaj je bio upravo takav.

3

Do kraja dana, oteklina je bila baš veličine manjeg jajeta i užasno je boljela. Nisam mogla normalno hodati već samo ležati. Mogla sam odmah juriti ginekologu, ali to mi nije padalo na pamet pa sam pričekala da vidim što će se dogoditi.

Oteklina je sama pukla, popraćena gnojnim sadržajem i odmah mi je bilo puno lakše. Kako apsolutno sve istražujem, tako sam istražila i što mi se to, k vragu, dogodilo. Naime, upalila mi se takozvana Bartholinijeva žlijezda – jedna od dvije žlijezde koje vlaže rodnicu prije i za vrijeme odnosa.

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *