Posolite limun i stavite ga pored kreveta: Kada se probudite, ni sami nećete biti svjesni da vam se događa ovo, nevjerovatno!! – SuperCarobniSvijet

Posolite limun i stavite ga pored kreveta: Kada se probudite, ni sami nećete biti svjesni da vam se događa ovo, nevjerovatno!!

Na 4 dijela isjecite limun, na tanjir ga stavite, potom posolite i ostavite ga na ormarić pokraj kreveta. Svake večeri tako radite, rezultat je zaista nevjerovatan dragi naši.Sa posoljenim limunom pokraj glave mnogi spavaju, pošto neke tegove im olakšava udisanje tog mirisa.Ukoliko na ovaj način stavite pored glave limun, evo šta se sve događa potom: Kombinacija koja će vam olakšati disanje, pogotovo ako imate problema sa alergijom, ili ste prehlađeni, ili kojim slučajem imate problem sa astmom.

 

Normalizuje se krvni pritisak, limun tako odbija insekte, uključujući i komarce da znate.Ni promuklog glasa ujutro, bistrije su misli nakon buđenja. Brže se razbuditi ujutro, bez pomoću kafe, miriše prijatno i svježe prostorija.Podrijetlo limuna je nepoznato, iako se smatra da su limuni prvo rasli u Assamu (regiji sjeveroistočne Indije), sjevernoj Burmi ili Kini. Genomska studija limuna naznačila je da je hibrid između gorke naranče (kiselo naranče) i citrona.

Limuni su ušli u Europu u blizini južne Italije najkasnije u drugom stoljeću poslije Krista, u doba antičkog Rima. Međutim, nisu bile široko uzgojene. Oni su kasnije uvedeni u Perziju, a zatim u Irak i Egipat oko 700. godine. Limun je prvi put zabilježen u literaturi u arapskom raspravu o uzgoju iz 10. stoljeća, a također je korišten kao ukrasna biljka u ranoj islamskoj vrtlogu. Rasprostranjeno je širom arapskog svijeta i mediteranskog područja između 1000 i 1150.Prva značajna kultivacija limuna u Europi započela je u Genovi sredinom 15. stoljeća. Limun je kasnije uveden u Ameriku 1493. kada je Christopher Columbus donio sjeme limuna u Hispaniolu na njegovim putovanjima. Španjolska osvajanja u cijelom Novom svijetu pomogla su da rasiješe sjemenke limuna. Uglavnom se koristi kao ukrasna biljka i za lijek. U 19. stoljeću limuni su postajali sve više na Floridi i Kaliforniji

 

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *