Nijedan ginekolog vam ovo neće reći, a potpuno uklanja neprijatni miris “tamo dolje”, uništava bakterije i gljivice – Ne morate se više sramiti – SuperCarobniSvijet

Nijedan ginekolog vam ovo neće reći, a potpuno uklanja neprijatni miris “tamo dolje”, uništava bakterije i gljivice – Ne morate se više sramiti

Svaka žena mora otići kod ginekologa prije ili kasnije sa simptomima za koje je neprijatno govoriti.

Genitalni svrbež, crvenilo, bol u stomaku, oticanje sluznice, sekret neprijatnog mirisa… Vaginitis je upala sluznice vagine koju izazivaju patogene bakterije ili gljivice. Oko trećinu žena pogađa ova bolest, a koje se nalaze u reproduktivnoj dobi. Kako bismo uzrok vaginitisa razumjeli, važno je zapamtiti da je vaša vagina ustvari dom brojnih raznih mikroorganizama, patogenih i korisnih.

Njihov balans ovisi o načinu života, starosti i funkciji jajnika žene. Sve te stvari imaju značajan utjecaj na sadržaj glikogena u vaginalnom zidu, koji je u visokoj koncentraciji mliječne kiseline pretvoren i sprječava da se dalje šire loše bakterije. Alkalna sredina u rodnici može razne bolesti izazvati. Upotreba antibiotika u svrhu liječenja ovog stanja čak može problem i da pogorša, što za posljedicu ima širenje gljivičnih infekcija.

Lijekovi i ostale hemikalije mogu alergijske reakcije izazvati i prekomjernu suhoću.

Dobre vijesti su da postoje prirodni lijekovi koji mikrofloru vagine normalizuju i neželjene znakove vaginitisa uklanjaju.

Sirće

Izmiješajte 2 žlice sirćeta sa 9 posto kiselosti sa 4 šoljice proključale vode. Vanjske dijelove isperite od svoje intime s ovim pripravkom. Ovaj postupak ponavljajte svaki dan dok ne nestanu neprijatni simptomi.

Čaj od kamilice

Kuhajte 4 šoljice vode i umiješajte 2 žlice suhog cvijeća kamilice i ostavite na 5-10 minuta da se kuha. Isperite i ovim napitkom isperite intimu. Tretman ponavljajte dok se ne normalizuje mikroflora.

Sok od limuna

Istopite jednu žlicu soka od limuna u 4 šoljice tople vode. Ovom smjesom isperite intimu. Da bi se daljnje vaginalne infekcije spriječile, nosite donji veš od prirodnih materijala, te za intimnu upotrebu blagih proizvoda za higijenu koji u sastojcima imaju mliječnu kiselinu.

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *