Otkriveno napokon pravo porijeklo Milorada Dodika – mnogi su se iznenadili – SuperCarobniSvijet

Otkriveno napokon pravo porijeklo Milorada Dodika – mnogi su se iznenadili

OTKRIVENO JE NAPOKON PREZIME MILORADA DODIKA, S TIM DA JE NJEGOV DJED U DERVENTU DOŠAO DA PROMIJENI SVOJE PREZIME. ON JE IZ DODIG U DODIK PROMIJENIO.

Nakon što je to urađeno, kasnije su prešli i na pravoslavlje, pošto ih je lakše prihvatila srpska sredina. Sve to javno rekao novinarima Slobodne Dalmacije. Vlast u RS su Milorad Dodik i njegov S N S D preuzeli prije 12 godina, kada je odjednom Mile postao veliki Srbin i nacionalista. Prije nego je postao premijer po drugi put, govorio je da djeca najviše uče u srpstvu.

Prijetnje je prvi put izdavao kada je zaprijetio da će se RS otcijepiti od BiH; posebno je to tokom izbora 2006.godine radio. Započela je i 2007.godina, a njegovo porijeklo je bilo istraživano.

Otkriveno je kako je njegov djed bio Hrvat koji se odselio u Crnu Goru iz sela Studene Vrili kod Tomislavgrada, nakon toga je prešao u Derventu, a sada svi znamo da je u Laktašima, u neposrednoj blizini Banja Luke.

Sa svojih 70 godina, to je potvrdio Petar Dodig, a kada budete i sami čitali šta je izjavio, sigurno ćete se i vi iznenaditi. Slobodna Dalmacija je sa njim uradila intervju jako davno.

Milorad Dodik danas mrzi sve što nije srpsko, stoji tako godinama. A vi možete da pročitate i neke stvari o njima, kao i o junaku Miloradu Dodiku

No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *