Dječak je ostao bez roditelja, a kada je došao pred kuću nakon nadnice, on se zaledio… – SuperCarobniSvijet

Dječak je ostao bez roditelja, a kada je došao pred kuću nakon nadnice, on se zaledio…

NA PERIFERIJI GRADA, TAČNIJE U JEDNOM MALOM SELU, ŽIVJELA JE JEDNA JAKO SKROMNA I SIROMAŠNA PORODICA KOJA JE BILA VEOMA ČASNA. NISU IMALI NOVCA, ALI SU IMALI MNOGO LJUBAVI MEĐUSOBNO I VELIKOG POŠTOVANJA IZMEĐU SEBE.

Naime, u jednoj trošnoj kući, živjeli su otac, majka i sin jedinac. Sin je ostao bez svojih roditelja kada je imao samo 15 godina. Oni su se razboljeli a u nasljedstvo je dobio od njih trošnu kuću, kao i malo stado ovaca koje je brojalo svega pet.

On se bavio tim, a i radio je za neku nadnicu, to je sve što je imao u svom životu. Jednog dana, nakon što je imao jako naporan dan, vratio se kući kako bi namirio ovce, međutim tada je zatekao prizor od kojeg se zaledio.

U toru gdje je čuvao ovce, on je zatekao vuka kako ih je sve ubio. Nije imao u sebi bijes da naudi vuku, otjerao ga je, a potom sjeo na pločnik i počeo da plače. Vidio je da mu u životu ništa nije išlo od ruke, umrli su mu roditelji, ostao je i bez stada.

Sjetio se jednog komšije koji je sam krenuo u tuđinu, tačnije u Ameriku. Stupio je nekako i s njim i kontakt, a potom je i on otišao preko bare.

Nakon 10 godina, on se vratio ponovo u selo, ali ovaj put sa porodicom, ženom i djecom. Upalio je svijeće za svoje roditelje, kao i vuku, koji mu je na kraju i pomogao da uspije u životu.

Loading..
Rating: 1.3. From 3 votes.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *