Rodila trojke -Nakon par dana doktori primijetili neobičnu stvar na njihovim glavama – SuperCarobniSvijet

Rodila trojke -Nakon par dana doktori primijetili neobičnu stvar na njihovim glavama

Mike i Amy Howard je bračni par iz New Yorka koji je dobio  identične trojke, dječake koje su nazvali Jackson, Hunter i Kaden. Međutim, odmah nakon rođenja doktori su primijetili da nešto nije u najboljem redu .Bebe su rođene sa rijetkim genetskim poremećajem. Zbog toga  im se prerano zatvaraju šavovi između kosti lubanje. Djeca se upravo zbog toga često rađaju sa nepravilno oblikovanom glavom što može da izazove  sljepilo.

Amy je ovo prvi porod pa nije bila sigurna da li ima  razloga za paniku. Kada je ugledala bebe pretpostavila je da se nešto čudno  dešava , doktori su ubrzo dijagnosticirali što je u pitanju, sada bebice nose kacige da  bi im lubanja ostala na mjestu.

– Bilo je veoma teško i bila sam mnogo uplašena kada su mi odveli djecu – priznaje Amy. A na svu sreću, razloga za strah i paniku ipak nije bilo,  operacija je prošla kako treba. Još malo će orati nositi kacige, ali stanje im se  gotovo sasvim poboljšalo. Za par mjeseci glavice će im izgledati kao da se ništa nije desilo .

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *