Bogdan za SK : Reprezentacija ? Šta je tu korektno… – SuperCarobniSvijet

Bogdan za SK : Reprezentacija ? Šta je tu korektno…

Igrač Sacramento Kingsa Bogdan Bogdanović intjervjuisan je od strane novinara Sportkluba te je odgovarao pitanja o njegovoj igri, All-Star vikendu, ali i o reprezentaciji. Bogdan je istakao da će biti tu za reprezentaciju tokom ljeta, ali i da ne zna da li to znači hoće li igrati.

Srpski reprezentativac igra svoju prvu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, gdje je došao kao najplaćeniji rookie u historiji, budući da je s Kingsima potpisao trogodišnji ugovor prema kome će Bogdanoviću biti isplaćeno 12 miliona dolara po sezoni.

Pa zadovoljan sam, lijepo je. Mogu reći da uživam. Drugačije je ovdje, dosta se radi na individualnim stvarima. Navikavam se polako i sada je najbitnije da se do kraja sezone ne desi neka povreda. Trebamo jako završiti” – tvrdi Bogdanović.

U Sacramentu je 25 – godišnji bek dočekan od strane Vlade Divca i Peđe Stojakovića.

Sigurno da mi znači što su oni tu.Pomogli su mi dosta i Peđa i Vlade i na početku, i sada. Zahvalan sam im neizmjerno za pomoć i na terenu i van terena.”

Bogdan u prosjeku provodi 27.6 minuta na terenu a učinak mu je 11.8 poena, 3.3 asistencije, i 2.9 skokova.Jasno je da sve više preuzima ulogu organizatora igre u timu.

Svaki dan radim na tome. Zaista se trudim napredovati u svakom segmentu igre. Siguran sam da mogu bolje, a uvjeren sam da će sljedeća sezona biti još bolja. Nešto lošije smo počeli ovu sezonu. Imali su za mene i strpljenja u početku, dobijao sam na kašičicu 18, 20, 22 minute nekih mjesec, dva.Rečeno mi je da je period privikavanja najteži, ali da ću vremenom dobijati sve veću minutažu, i tako i jeste bilo. Mislim da polako ali sigurno pravimo lijepu ekipu.

Bogdan je pokazao koliko je zaista napredovao osvojivši MVP nagradu na All-Star meču “Zvijezda u usponu”.

Definitivno je da se prema meni promijenio odnos nakon tog meča. To se vidi i na terenu, sve više me udvajaju, više pažnje mi se pridaje. Toliku promjenu nisam očekivao, ali sebi ne dam da poletim.”

Srpski as je priznao da su ga saigrači sa All-Star iskustvom pripremili na sve što taj vikend donosi.

Dosta je to drugačije, više pažnje se obraća na publiku da im se ugodi u nekim stvarima, koje ne možemo tokom sezone. To je par dana kada se slikamo sa ljudima koji prate i ulažu u košarku…To je njihova prilika da uživaju, kao neka mini Olimpijada gdje se igra samo košarka.Na jednom su mjestu svi najbolji igrači i svi najbolji mladi igrači lige. Zaista je osjećaj izvanredan. Ti dani su bili svime i svačime ispunjeni, nakon čega dođeš na utakmicu i odmoriš se.”

Zbog obaveza s klubom, Bogdanović nije nastupio za reprezentativni tim Srbije koji je igrao prva dva pretkvalifikaciona prozora za Svjetsko prvenstvo.

Da budem iskren, pratio sam dvije utakmice, ostale nisam stigao zbog obaveza s ekipom. Smatram da je ružno da nas na taj način razdvajaju. Očekuju nas još dvije utakmice tokom ljeta…Sad šta je tu korektno…Ti igrači su stalno tu i putovali su, Radulja iz Kine, ovaj, onaj iz Španije, Italije, raznih zemalja.A onda dođemo mi. Ja sam zasigurno tu, a sad da li ću igrati ili ne svejedno je. Ako ne budem igrao, bodrit ću ekipu, ako odučim da igram, igrat ću” zaključio je Bogdan.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *