Najuža ulica krije tragičnu priču : Ako se ovdje poljubite, bićete sretni 15 godina (FOTO) – SuperCarobniSvijet

Najuža ulica krije tragičnu priču : Ako se ovdje poljubite, bićete sretni 15 godina (FOTO)

Guanahuato je šarmantni grad u središnjem Meksiku koji pruža mnoštvo turističkih ponuda, kao što su obilasci kolonijalne arhutekture, arheoloških iskopina, posjećivanje lokalnih radionica koje izrađuju tradicionalne rukotvorine…i još mnogo drugih aktivnosti.

                                                

Ipak, među najpopularnijim mjestima ovog grada je zapravo najuža ulica u centru grada, El Callejon del Beso ili Aleja poljupca.

Ova uličica je tako uska da se susjedni balkoni međusobno gotovo dodiruju.Svakodnevno je posjećuje veliki broj turista, a naročito u februaru, gdje turisti strpljivo čekaju da se poljube na trećoj stepenici ispod balkona.

Legenda kaže da parovi koji se poljube na ovom mjestu imaju zagarantovano 15 godina sreće.

Ova tradicija je nastala iz lokalne legende, priče o tragičnoj ljubavi kćerke bogatog Španca Done Karmen i njenog ljubavnika Luisa koji dolazi iz siromašne rudarske porodice.                                                                 .

Donin otac nije odobravao ovu vezu, stoga je Luis unajmio sobu koja je bila direktno nasuprot prozora i balkona Done.Kada svi zaspu, kasno u noć, par bi se iskrao na balkon i preko uskog prolaza poljubio.

Donin otac, kada ih je otkrio, u bijesu je uzeo nož i zabio ga u grudi svoje kćerke.Luis je pokušao da stane u njenu odbranu, ali se spotakao dok je pokušao da preskoči preko balkona, pao je i slomio vrat na trećoj stepenici, piše CdM.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *