Duda: Dražen, Kukoč, Divac, Danilović… Ali, Dončić… – SuperCarobniSvijet

Duda: Dražen, Kukoč, Divac, Danilović… Ali, Dončić…

Jedan od najboljih trenera na evropskom nivou je svakako DUšan Duda Ivković. On je za Luku Dončića rekao da je to igrač oko kojeg bi on gradio tim kada bi mogao da bira…

Nakon što je osvojio Euorbasket sa Slovenijom, Luka se nametnuo i kao lider u ekipi Reala ove sezone. Njegov prosjek u Euroligi iznosi 17 poena, 5 skokova i 4.5 asistencija za nekih 26 minuta po meču.

Najbolja i najimpresivnija partija je bila ona protiv Olimpijakosa kada je utrpao 33 poena, dodao je 6 skokova i imao 4 asistencije.

Ivković je rekao da ne bi imao dilemu kada bi birao nekog igrača da igra za njegov tim.

I sam Duda je rekao da je odgovor jasan, dobili ste igrača koji je tako mlad, a već pravi veliku razliku na terenu. Imao je priliku da trenira mnogo velikih imena, ali je rekao da niti jedan od igrača kao što su Dražen, Kukoć, Divac, Danilović, Rađa ili Đorđević nisu imali zrelost koju ima Luka Dončić u ovim godinama.

Rekao je da je najljepši dio košarke kreacija, a LUKA je takav koji će kreirati za sebe ali i za druge igrače. U skoku je sjajn, igra i dobru odbranu, zato bi bez ikakve dileme izabrao njega u svoj tim prije svih ostalih.

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *