Hezonja za SK : Reprezentacija ? Stalno nesuglasice… – SuperCarobniSvijet

Hezonja za SK : Reprezentacija ? Stalno nesuglasice…

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja izjavio je za Sport klub da u Orlandu konačno osjeća kao kod kuće.

Protekle dvije sezone nisu baš najbolje za njega prošle, ali ove sezone momak iz Dubrovnika dobio je veću minutažu, tačnije u prosjeku 20,3 minute za koje je bilježio 9 poena, 3,4 skoka te 1,2 asistencije.

“Sve vrijeme sam trenirao, nema tu nikakvih problema, radit ću..

Jednostavno je, pola ekipe nam je se povrijedilo, dobio sam svoju šansu i sve je napokon došlo na svoje mjesto. Igram dobro i držim dobru formu od tada.

Još uvijek sam najmlađi igrač u ekipi, zbog toga u pola slučajeva nisam igrao.Više sa starijima radi naš trener, fokusira se na pobjede, ali budući da smo nanizali loše rezultate a i povrede su se desile, pa sam dobio svoju šansu.Stvorio sam sebi ritam, počela je igra sama od sebe da mi dolazi i sada nema problema” , kaže Mario za Sport klub.

Pitali smo ga koliko mu je bilo teško da se navikne na čitav NBA sistem :

“Ono što je meni najbitnije je ritam, a to nema veze za samopouzdanjem.Istina je, treba upoznati sistem, s kim igraš i protiv koga igraš, ali i u Barceloni je isto tako, nije baš lako nametnuti se pored Navarra i Jasikevičiusa .Tada je još gore bilo jer sam imao 16 godina, tako da sam otprilike znao šta me čeka i kako stvari idu. Jednostavno sam nastavio da radim, dođem, dođem prvi na trening, odem posljednji, non-stop sam u dvorani”.

Hezonja ističe da se nada da će reprezentacija Hrvatske konačno ostvariti dobar rezultat na nekom od narednih velikih takmičenja :

“U kontaktu sam sa svima – sa Bogdanom, Bojanom i Darijom, Zubcem,Benderom..Mogu da ih posavjetujem i prenesem svoje utiske i kažem kako je meni bilo, ja dobijem od njih savjete, pogotovo od starijih koji su tu došli prije mene, kao Bojan.Zaista je lijep osjećan, do prije pet godina je bilo 5-6 Evropljana, a sada…

To je dobra stvar generalno za čitav sport u regionu, a i nama je odmah lakše kada imamo s nekim da popričamo o svemu”.

Na kraju smo pitali Marija koja su njegova očekivanja od ljeta i sljedeće sezone  :

“Što bolje da završimo sezonu, to mi je želja, a nisam previše razmišljao šta će biti poslije i šta će biti na ljeto.Najdraži mi je Orlando ali moram naravno dobro razmislit o svemu” – bile su riječi kojima je ovaj 23-godišnjak završio ovaj intervju.

 

Loading..
Rating: 2.0. From 1 vote.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *