DOŠLO JE NIOTKUDA : Kevin Love prvi put otvoreno : “Nisam više mentalno zdrav”. – SuperCarobniSvijet

DOŠLO JE NIOTKUDA : Kevin Love prvi put otvoreno : “Nisam više mentalno zdrav”.

Košarkaš Cleveland Cavaliers -a bio je otvoren, i u kolumni za sajt  “The Players Tribune” progovorio je o svom psihološkom problemu koji ga muči od početka  sezone.

Ovo je prvi put da je detaljnije progovorio o tome, a prema njegovim riječima radi se o napadima panike koji se manifestuju kao bolovi u stomaku sa istovremenim gubljenjem daha.

“Niotkuda je došlo, nisam imao to nikad ranije.Nisam bio siguran ni da li je stvarno.Ali zaista je stvarno, kao naprimjer slomljena ruka ili iskrenuti zglob.Od tada, sve ono što sam mislio o svom mentalnom zdravlju potpuno je se promijenilo “, bile su Kevinove riječi.

Ovaj problem mu se prvi put javio tokom meča protiv Oklahome u januaru, tada je napustio utakmicu a neki od igrača su ga optužili da je lažirao bolove te da je sve bila obična gluma.

Zatražio je ljekarsku pomoć, baš kao i Demar DeRozan koji se trenutno bori s oblikom depresijom.

“Natjera te da razmisliš o tome kako svako ima nešto što ga muči, dok ponekad misliš da smo jedini s tim problemom.Mentalno zdravlje je stvar koja se ne vidi, a ipak utiče na sve nas.To je sastavni dio života.Baš kao što je Demar rekao, nikad ne znaš kroz šta neka osoba trenutno prolazi”.

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *