Ne, nije medijska patka! Sportando prenosi da je popularni italijanski trener glavni kandidat za klupu Hrvatske! – SuperCarobniSvijet

Ne, nije medijska patka! Sportando prenosi da je popularni italijanski trener glavni kandidat za klupu Hrvatske!

Nakon što je otpušten od strane Bamberga, Andrea Trinchieri je trenutno bez posla, a kako javlja Sportando, moguće je da ćemo ga uskoro gledati na klupi reprezentacije Hrvatske.

Italijanski trener je bez posla trenutno, pošto je dobio otkaz u euroligašu Bamberga nakon serije loših rezultata. Ni Hrvatskoj ne blista baš najbolje, u četiri kola su ostvarili tek jednu pobjedu uz tri poraza, nalaze se u teškoj situaciji.

Ivica Skelin nije zadovoljio čelnike saveza, a čini se da su odlučili da dovedu zvučno ime na klupu. Andrea Trinchieri inače ima dosta uspjeha, proglašen je i najboljim trenerom u Eurocup takmičenju 2014.godine kada je bio trener Unicsa, a nakon toga se zadržao četiri sezone u Bambergu, da bi prije desetak dana dobio otkaz.

Od reprezentativnih selekcija, samo je Grčku vodio. Da li će ovom italijanskom stručnjaku biti Hrvatska druga reprezentacija, uskoro ćemo više znati…

 

Loading..
No votes yet.
Please wait...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *